Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Warm Thuis is gratis hulp bij energie besparen als je dat zelf niet kunt betalen. Onze hulp bestaat uit kleine energiebesparende maatregelen, die onze klussers gratis bij jou thuis komen aanbrengen. Ook krijg je, als je dat wilt, gratis advies over energie besparen. En tips voor andere regelingen waar je misschien ook recht op hebt.

Ook betalen we voor een groep huiseigenaren grote isolatiemaatregelen, zoals gevelisolatie, vloerisolatie of isolerend glas.

Warm Thuis is gestart door de gemeente Zwolle, samen met Stichting Voor Elkaar Zwolle en alle buurtinitiatieven die zich bezig houden met verduurzamen. We werken ook samen met woningcorporaties. Wil je weten of je kunt meedoen? Bekijk de voorwaarden of neem contact met ons op.

Als je voldoet aan de voorwaarden mag je meedoen. De voorwaarden bekijk je hier .

Als je voldoet aan de voorwaarden mag je meedoen. Warm Thuis is een aanvulling op de hulp die je al krijgt van je woningcorporatie. Wij kunnen voor je navragen welke hulp dat is. Bel met ons en we kunnen ook kijken welke extra hulp je bij Warm Thuis kunt krijgen.

Als je voldoet aan de voorwaarden mag je meedoen. Bel ons en samen met je verhuurder kijken we wat mogelijk is.

Als je voldoet aan de voorwaarden mag je meedoen. Twijfel je? Bel ons, dan kijken we samen wat er mogelijk is.

Samen met iemand van Warm Thuis kijk je of je in aanmerking komt. Is dat het geval, dan helpen we je gratis.

Je kunt flink besparen op je energierekening met kleine maatregelen. Dit zijn bijvoorbeeld een waterbesparende douchekop, tochtstrips, radiatorfolie of brievenbusborstels. Bij Warm Thuis is dit gratis voor diegenen die in aanmerking komen. Ook het zuiniger instellen van je CV-ketel wordt door ons geregeld. Heb je een huurwoning, dan checken wij voor je of we dit mogen doen.

Een energiecoach komt altijd eerst kijken in je huis om te bepalen wat het meest helpt.

Dit zijn maatregelen waar je een bedrijf voor nodig hebt om het aan te brengen. Bijvoorbeeld het isoleren van je spouwmuur, je vloer (in de kruipruimte) of het vervangen van je ramen door isolerend glas.

Soms vervangen we witgoed. Daarvoor zijn een aantal regels van toepassing. De voorwaarden vind je via deze pagina .

De energielabels zijn vernieuwd. De plusjes (zoals A++) zijn weg, dus de labels gaan nu van A t/m G. Dat betekent dat energielabel C nu veel zuiniger is dan energielabel C volgens de oude regels. Als we witgoed vervangen, zorgen we altijd dat je er op vooruit gaat. Via deze video  vind je meer informatie over de nieuwe energielabels.

Als je inkomen niet hoger is dan 130% van de bijstandsnorm mag je meedoen met Warm Thuis Zwolle. Ook mag je niet meer geld hebben dan een bepaald bedrag. Zie hieronder wat van toepassing is voor jou in 2024. 

Let op: het inkomen hieronder is 130% van de bijstandsnorm (netto). 

21 jaar tot AOW leeftijd

Inkomen  Maximaal vermogen
Alleenstaand € 1.585,53 € 17.000
Alleenstaande ouder € 1.585,53 € 17.000
Echtpaar of samenwonend € 2.265,04 € 17.000


AOW-leeftijd of ouder

Inkomen  Maximaal vermogen
Alleenstaand € 1.760,81 € 17.000
Alleenstaande ouder € 1.760,81 € 17.000
Echtpaar of samenwonend € 2.386,42 € 17.000