Mijlpaal voor Warm Thuis Zwolle: 1000e aanmelding binnen

Vorige week kreeg Warm Thuis Zwolle de 1000e aanmelding binnen. Deze gratis hulp voor het verduurzamen van huizen van inwoners die dat zelf niet kunnen betalen, is nog steeds hard nodig. Daarom besloot de Zwolse gemeenteraad eind vorig jaar om extra geld beschikbaar te stellen tot eind 2025.

Hulp van Warm Thuis is gratis

Warm Thuis is er voor mensen met een laag inkomen. Huurders of woningeigenaren met een inkomen tot 130% van het minimum krijgen gratis advies van een energiecoach, gratis isolatiemateriaal en een klusser die de klus gratis uitvoert. Voor huurders zijn dat kleine maatregelen, zoals LED verlichting, het dichten van kieren en het vervangen van energieslurpend witgoed. Voor woningeigenaren is dat soms ook een grote maatregel. Bijvoorbeeld gevelisolatie, vloerisolatie of nieuwe beglazing. In dat geval komt de aannemer langs voor de gratis uitvoering.

Kijkje achter de voordeur

Eerder deze maand ging wethouder Arjan Spaans samen met een energiecoach van Warm Thuis op stap. Om bij een aantal inwoners te kijken wat nodig is om energie te besparen. Arjan Spaans: ‘Ik vind het belangrijk om te zien hoe Warm Thuis het verschil maakt voor mensen die de gratis hulp nodig hebben. Hoeveel impact heeft dat en hoe beleven mensen het? We kunnen wel dingen bedenken, maar werken die ook in de praktijk. Ik kan volmondig zeggen dat dat voor Warm Thuis echt zo is.’

Door tot eind 2025

Ook de gemeenteraad is van mening dat de hulp van Warm Thuis hard nodig is voor inwoners met een laag inkomen. Daarom heeft zij besloten om extra geld beschikbaar te stellen tot eind 2025. Zodat Warm Thuis nog meer huizen energiezuiniger kan maken en de energiekosten van inwoners een stuk lager worden.

Over Warm Thuis

Warm Thuis Zwolle is een samenwerking tussen gemeente, stichting Voor Elkaar Zwolle, Blauwvinger Energie, diverse wijkinitiatieven, woningcorporaties en aannemer Van Wijnen. Door deze samenwerking worden krachten gebundeld om mensen zo snel en goed mogelijk te helpen. Inwoners die dat willen, kunnen zich aanmelden via deze pagina.

Andere regelingen voor inwoners met een laag inkomen

Inwoners van Zwolle met een laag inkomen kunnen ook gebruik van maken van andere regelingen voor extra geld of ondersteuning. Kijk voor een handig overzicht van alle extra’s op deze website.