Warm thuis 1 jaar

Warm Thuis Zwolle bestaat 1 jaar: dit is het resultaat

Deze maand is Warm Thuis Zwolle één jaar actief. Daar zijn we blij om, want in het afgelopen jaar hebben we zeker 430 huizen energiezuiniger gemaakt. Zo helpen we mensen die dat zelf niet kunnen betalen om hun energierekening omlaag te brengen.

Wel willen, maar niet kunnen

In het afgelopen jaar merkten we dat mensen graag energie willen besparen en willen isoleren, maar dat ze dat niet altijd kunnen. Er is bijvoorbeeld geen geld om isolatiemateriaal te kopen. Of het lukt niet om de materialen te plaatsen, waardoor het in de hoek van de kamer blijft staan. Doordat we de materialen aanbieden én een klusser langs laten komen om alles te plaatsen, maken we écht verschil. En we helpen mensen om hun gewoontes aan te passen. Onze vrijwillige energiecoaches geven daarom advies op maat wanneer zij de woning bekijken.   

Zo doen we dat

Hoe maakten we huizen energiezuiniger? Dat doen we met name door kleine en grote isolatiemaatregelen aan te brengen. De energiecoach brengt de status van de woning in kaart en geeft advies om te besparen, waarna een klusser of aannemer Van Wijnen de uitvoering op zich neemt. Van radiatorfolie tot LED-lampen en van speciaal dubbel glas tot het vervangen van energieslurpend witgoed, zo staat de teller er sinds het een jarig bestaan bij:

Kleine maatregelen
Radiatorfolie aangebracht: 142
Douchekop vervangen: 46
Tochtstrips bij deuren geplaatst: 138
Tochtstrips bij ramen geplaatst: 80
Brievenbusborstels geplaatst: 19
LED-lampen vervangen: 40
Leidingisolatie geplaatst: 34
Apparaten vervangen: 115

Grote maatregelen (voor koopwoningen)
Vervangen van glas in de ramen door HR++ glas: 20

Mooie reacties

Er komen soms mooie, ontroerende reacties bij ons binnen. Een kleine greep daaruit:

  • “Ontzettend bedankt! Ik ben er nog helemaal emotioneel van… Deze apparaten vervangen is een meerjarenplan dat continu op je drukt als je van de bijstand moet leven. De koelkast is zeker een zorg, omdat die zoveel energie slurpt. Dat dat nu in één klap wegvalt is niet te bevatten!”
  • “Hartelijk dank voor het faciliteren van deze mooie actie. Ik ben heel blij dat ik met deze droger veel energie kan besparen.”
  • “Jullie zijn het beste wat me in jaren is overkomen! Wat zal de energierekening naar beneden gaan. Wim heeft de klussen zo netjes opgelost: ik wil je wel knuffelen en fijn knijpen.“
  • “Ik sta met tranen in de ogen… dat we dit allemaal doen is superfijn. Ik weet niet wat me overkomt.”
  • “Naast een enorm dankbaar gevoel, toch ook iets ongemakkelijks. Dat dit kan. Veel dank voor alle inzet.”
  • “Ik wil het team van Warm Thuis ontzettend bedanken, ik ben er erg blij mee. Wat zal de energierekening naar beneden gaan. Dus alle mensen van Warm Thuis bedankt.”

Aanmelden

Goed nieuws: aanmelden kan nog steeds. Met het koude weer in aantocht neemt het aantal aanmeldingen toe, dus wees er gauw bij om er lekker warm bij te zitten in de winter. Meld je aan via onze website.