Woning meneer Marsman

“Ik kon niet geloven dat ik als woningeigenaar gratis isolatiemaatregelen van Warm Thuis Zwolle kreeg.”

De heer Marsman woont in Zwolle Zuid. In een koopwoning uit 1989, gelegen in een rustige wijk met veel groen. Beneden zijn alle ramen van dubbel glas. Op de bovenverdieping niet, daar is alleen enkel glas. Dat was in die tijd normaal. Maar daardoor gaat veel warmte verloren. En met de hoge energieprijzen is dat niet te doen.

Woning meneer Marsman

Toen meneer Marsman hoorde van de gratis isolatiemaatregelen van Warm Thuis Zwolle kon hij moeilijk geloven dat hij, als woningeigenaar met een minimum inkomen, daarvoor in aanmerking kon komen. Hij nam contact op en vernam van Warm Thuis dat hij aan alle voorwaarden voldeed voor gratis hulp.

De heer Marsman vulde zijn gegevens in en daarna kwam de bouwkundig medewerker van de gemeente samen met de aannemer Van Wijnen op bezoek. Na rondgang door zijn huis vertelden zij hem dat Warm Thuis op de bovenverdieping het enkele glas kon vervangen voor nieuw dubbel glas (HR++). Helemaal gratis, het glas én het plaatsen daarvan.

Inmiddels zitten de nieuwe ruiten erin, is alles gekit en zijn de latten rondom het glas geschilderd. Hoe kijkt meneer Marsman hierop terug? “Ik ben er heel blij mee. Ben benieuwd wat het me aan besparing gaat opleveren. Ik ben heel tevreden over hoe alles is gegaan. Warm Thuis heeft me goed meegenomen in het proces en duidelijke afspraken gemaakt. Je hebt wel op de 1e dag van de werkzaamheden veel mensen over de vloer. Daar moet je wel rekening mee houden.”

Wat wil meneer Marsman andere woningeigenaren met een laag inkomen meegeven?

“Neem contact op met Warm Thuis Zwolle. Je krijgt snel duidelijk of je in aanmerking komt. En ze adviseren over maatregelen waar je echt iets aan hebt. Dat gaat echt schelen in de energiekosten. Dus ik zeg doen!”